Ülkemizde nihayet gençleri düşünen, onların staj bulmasına bir kolaylık olur umuduyla bir şeyler yapmayı deneyen bir çalışma gördük sonunda. Görmez olaydık.
Biz iki arkadaş, şu an hala hüngür hüngür gülüyoruz. Ağlamıyoruz çünkü staj bulmak için kestanelerini çatlatan onlarca genç kardeşimiz yeterince ağlıyorlar zaten. Lütfen aşağıdaki linke tıklayarak yazıyı detaylıca okuyun ve yazının ihtiva ettiği o iyiliği ve o ütopyayı kendiniz algılayın.
Canım ajanslara şirinlik yapmak için derlenmiş süpper bir yazı. Ay yerim ben sizin o gençlere yardım etme aşkınızı, tatlı şeyler sizi…
Ulan bu nasıl bir köprü olmak, pardon ama siz kimin sesisiniz? Ajansı arasam ben de öğrenirim bunu? Eee? Gönderilen maillere verilmeyen cevaplar? İplenmeyen onca insan? Staja alındıktan sonra (bizzat şahit oluyorum) iş verilmediği için bunalıma giren stajyerler? Nerde canım bu soruların cevapları?
Ayrıca;
Şu melake ajanslarımızın da birkaç cümleyle yaptığı açıklamalar var ya; arşivlik olmuş.
09:00 – 18:30 çalışma saati mi olur kardeşim? Külliyen yalan. Hani gençlere yardımcı olmak, hani kafalardaki soru işaretlerini gidermek? Hani genç kardeşlerinize! yol göstermek? E siz bariz reklam ajanslarının reklamını yapmışsınız sanki?
Yalnız ajansların tüm açıklamaları da ‘ayın bokun kahverengisi’ dedirten cinsten.
Sevgili campaign’ci abilerim ablalarım; siz gençlerin değil ajansların sesi olursunuz ancak, kimse ekmek yediği elin ojesine aseton dökmez!
Muhterem genç kardeşlerim;
Stajla ilgili sorularınız, meraklarınız olursa twitter üzerinden sorun bana. Ajans ajans, departman departman sıkılmadan, üşenmeden cevap veririm. Gerçek cevapları isteyenler bana ulaşabilir.
Kalın sağlıcakla.
Malum Yazı: Link
adamsın
Adamsın kardooooooooooooooooo! Aynen coni vaynen diyor ve söylediklerine fazlasıyla katılıyorum. İMANIMIZ GEVREDİ ŞU AN BİR AJANSIN KAPISINDA, O DA BU LİSTEDE.
mehmet
+1
kamil abi
Oha yemek yol hatta cüzzi bir maaş veriyoruz demişler ya laaa allahuekber vuhuuuu demek istiyorum
Pelin Ergün
Gerçek bilgi emekçilerde:)
barbaramankenolan
müs-lü-man u-yu-ma e…neydi lan.. neyse maaş mı ahsahahgkdahfakjdfhadkf maaş ver dediler geldik panpa mı yapsak acaba? Yalanlarınızı seviyim!
Alp
Harbisin stajyerlerin efendisi, acanslarla olan platonik ilişkime dair yakışıklı tespitler.
kısaca s.kaaa
stajda maaş ve yol mu dedi biri? rüyaymış fiktiredin uyumaya devam!
Nuriye Vildan Seçginer
Yalanlarını seveyim. Bir daha böyle şeyler yazmasınlar, çaylaklar gerçek sanıp üzülüyorlar.
betül
gerçekler konuşulamayınca böyle mi oluyormuş? Ne yazık, insanı işinden soğutur bunlar.